AI Total bekijkt Danillo, Wonder, Cosmopolitan, Emmett en BG dochters

Bij MTS Meppelink in Dalen hebben we 6 Danillo, 3 Emmett dochters en 1 Wonder dochter bekeken.

Danillo voegde tijdens de augustus draai meer dan 1000 dochter toe aan zijn index! Danillo dochters maken onderweg veel indruk. Veel dochters zien we terug in de keuringsring.

Sipke Plat (Reproplus) over;
Danillo: Een groep uniforme dochters met zonder uitzondering spijkerharde benen en sublieme uiers. Ze beschikken over de ideale combinatie van melktype en kracht.

Wiecher Vliek (Van Engelen Ki Service) over;
De Danillo dochters waren indrukwekkend om te zien. Correcte koeien met hele beste uiers en benen. Ze stappen goed en hebben goed beengebruik. De uiers zijn goed aangehecht en hebben een correcte speenplaatsing. Danillo dochters zijn sterke ligboxenstal koeien.  En geven makkelijk veel melk, en daarbij zijn ze ook weer snel drachtig want zijn dochtervruchtbaarheid is goed en zelf bevrucht hij ook nog eens best.

Danillo dochters Foto's Jouke Kloosterman

De eerste dochters van Emmett kalven op moment af. Emmett heeft in Augustus nog geen dochtergeteste index gekregen. De 3 Emmett dochters die we hebben bekeken waren nog erg vers. 8-20 dgn. aan de melk.

Sipke Plat (Reproplus) over;
Emmett: Een groep jeugdige, nog erg verse vaarzen welke veel productiedrang uitstralen. Opvallend is de ideale kruisligging, dito speensplaatsing en de iets langere spenen. Ze beschikken over prima beenwerk waar ze zich vlot op bewegen en de groep is erg uniform!!!

Wiecher Vliek (Van Engelen ki Service)
Sterke vaarzen, met brede uiers en een sterke ophangband. Brede kruizen, mooie open ribben en goed beengebruik. Deze vaarzen zagen waren nog erg vers,maar zagen er al veelbelovend uit!

Bij MTS Meppelink staat de bekende Wonder dochter Twin Glamour 3. Ze is als vaars ingeschreven met AB-88 en is nu 2e kalfs. Glamour was kopkoe van de Wonder dochtergroep tijdens de NRM

Wiecher Vliek (Van Engelen Ki Service) over;
De Wonder dochter die we hebben gezien was nu 2e kalfs. Een luxe koe met een super uier, breed en  hellend kruis en goede benen. De benen laten een lichte kromming zien. Onderweg zien we veel wonder dochters met veel kracht in de voorhand met mooie ronde ribben en de conditie er goed op en kunnen de productie makkelijk aan. De benen zijn krommer als gemiddeld, maar hebben wel blokken van klauwen.

 

Archief foto Wonder dochter Glamour 3 AB-88

De reis ging verder naar MTS Withaar-Prent in Nijeveen. Hier hebben we 3 BG dochters bekeken. Tijdens de indexdraai van augustus voegde BG-et voor het eerst Nederlandse dochters toe in zijn index. BG is een echte melkstier. Dit zagen we ook terug bij zijn dochters.

Berend Meppelink (verkoper AI-Total) over;
Bij BG viel de goed gevormde uiers op. De uiers waren iets aan de ruime kant maar in verhouding goed omdat ze veel melk geven. Ze zitten goed en vast aangehecht. Het beste wat mij opviel van de BG dochters waren de benen.
BG is een mooie melkstier en goed te gebruiken als je meer melk wilt hebben onder de koeien in de toekomst.

Wiecher Vliek (Van Engelen Ki Service)
De BG dochters waren verrassend. Hele sterke compacte dieren met beste frames en veel melkopdruk. Ze gaven vlot 40 liter.

BG-ET dochters Foto's Jouke Kloosterman

Het laatste adres van de tour was bij Veneriete Holstein in Kampen. Hier hebben wij Cosmopolitan dochters bekeken.
Cosmopolitan heeft voor het eerst een dochtergeteste fokwaarde gekregen op basis van 33 Nederlandse dochters. (224 dochters wereldwijd) O-Cosmopolitan is een Planet rechtstreeks uit de Larcrest Cosmopolitan. Twee dagen na de tour werden 2 dochters ingeschreven AB-87 & AB-85.

Wiecher Vliek (Van Engelen Ki Service)
Cosmopolitan dochters hebben veel kracht in de voorhand en beste uiers. Het zijn vaarzen die de productie makkelijk aan kunnen, want ze houden de conditie er mooi op. Ze hebben mooie ronde ribben en erg brede kruizen waardoor de uiers er hoog en vast eronder zitten. De benen zijn iets krommer als gemiddeld, waardoor hij mooi op O-man bloed te gebruiken is. Want die hebben vaak iets steile benen met goede klauwen, dat laatste de klauwhoek is een aandachtspunt bij de Cosmopolitan dochters.

O-Cosmopolitan dochters Foto's Jouke Kloosterman

Wij willen MTS Meppelink, MTS Withaar-Prent en Veneriete Holstein bedanken voor de gastvrijheid.