BOSS Dochtergroep blikvanger tijdens de Internationale Osnabrücker Schwarzbunt-Tage

Maar liefst 10 kwaliteitsvolle BOSS (Bookem x Man-O-Man) dochters betraden de ring. De geshowde BOSS telgen zijn jeugdige, melktypische en zeer uniforme vaarzen met voldoende kracht en melkopdruk. De kruizen, van geshowde dochters, zijn licht hellend en hebben een bovengemiddelde breedte. De uiers zijn rondom best; lange vast aangehechte  vooruiers en hoog aangehechte en brede achteruiers. De uiers zijn voorzien van een scherpe ophangband, hebben een prima textuur en bezitten veel kwaliteit. De voor- en achterspenen zijn optimaal geplaatst en lijken het gemakkelijk aansluiten van het melkstel niet in de weg te staan. Het beenwerk is best; droog en goed van botkwaliteit en krachtig in gebruik.

Met zijn ruim 70 Nederlandse melkgevende dochters, bevestigd BOSS zijn kwaliteiten. Centraal binnen zijn verervingspatroon staat zijn productie met +801 kg melk en +0,13% eiwit. Dit geheel tezamen met zijn degelijke, bijna foutloze onderbalkkenmerken en zeer goede secundaire eigenschappen (uiergezondheid 103, vruchtbaarheid 103, klauwgezondheid 103 en geboorte index 105) maken BOSS ruim inzetbaar en gemakkelijk in het gebruik. Momenteel zijn 25 dochters van Boss gekeurd welke een Algemeen Voorkomen hebben van gemiddeld 83,5 punten. Voor de uiers en benen scoren deze dochters respectievelijk 83,8 en 83,6 punten.

Een groot aantal Duitse melkgevende BOSS dochters hebben hun vader per december jl. een 4e plaats bezorgd in het Duitse totaalfokwaarde (RZG) klassement. Zijn Nederlandse afgekalfde dochters doen niet onder voor zijn Duitse dochters en lijken nadrukkelijk hun vader, BOSS, te laten stijgen binnen het NVI klassement.